Hoe je jouw cadeaubonnen kunt accepteren zonder directe website koppeling

Naar overzicht |

Het via je webshop accepteren van cadeaubonnen kan uitdagend zijn zonder een directe koppeling met een cadeaubonsysteem zoals Gifty. Voor WooCommerce en Magento is er een geautomatiseerde integratie, maar voor andere systemen zoals Shopify is er een alternatieve oplossing beschikbaar. In deze blog bespreken we hoe jij de cadeaubonnen van jouw bedrijf toch kunt accepteren in je webshop of reseveringssysteem zonder een directe koppeling.

Het probleem: geen directe integratie

Wanneer je webshop of systeem geen directe integratie heeft met jouw cadeaubonsysteem, kunnen klanten hun cadeaubonnen alleen in de fysieke winkel gebruiken. Dit kan lastig zijn, vooral omdat klanten steeds vaker hun aankopen of reserveringen online willen doen. Het niet kunnen accepteren van cadeaubonnen in je online systeem kan leiden tot gemiste kansen en verminderde klantentevredenheid. Gelukkig is er een manier om jouw cadeaubonnen toch online te accepteren, ook wanneer een koppeling niet mogelijk is.

De oplossing: een eenvoudig proces voor online acceptatie

Je kunt jouw klanten nog steeds de mogelijkheid bieden om hun cadeaubonnen online te gebruiken door een simpel proces te volgen. Dit werkt als volgt:

  1. Instructies bij de verkoop van de cadeaubon
    Wanneer een klant een (online of op locatie) cadeaubon van jouw bedrijf koopt, kun je op de bon een instructie toevoegen waarin je vraagt de bon te mailen als de klant deze online wil gebruiken. Dit geeft jou de mogelijkheid om de nu bon handmatig om te zetten in een code die gebruikt kan worden in jouw webshop, reserverings- of boekingssysteem.

    Voorbeeldtekst:
    Wil je deze cadeaubon online gebruiken? Stuur de code van je bon naar [e-mailadres]. Je ontvangt binnen [X uur/dagen] een nieuwe code voor onze webshop.

    Je bepaalt zelf hoeveel tijd je nodig hebt om de bon om te zetten en communiceert dit duidelijk naar je klanten.

  2. Verzilveren van de cadeaubon in het dashboard
    Wanneer je de code ontvangt via e-mail, controleer je deze in je cadeaubonsysteem zoals bijvoorbeeld dat van Gifty. Je verzilvert de waarde door deze van de kaart af te halen. Hiermee zorg je ervoor dat de originele bon niet meer in de fysieke winkel kan worden gebruikt, zodat de bon niet dubbel verzilverd wordt.

  3. Toevoegen van de cadeauboncode aan jouw systeem
    Wanneer je de code van de cadeaubon hebt afgewaard in je cadeaubondashboard of via de app, zet je dezelfde code in jouw systeem (bijvoorbeeld Shopify) met – uiteraard – dezelfde waarde. Hierna kun je klant mailen dat deze de cadeaubon nu in de webshop kan besteden. Appeltje – eitje 😉

Voor reserverings- en boekingssystemen

Dit proces werkt ook goed voor reserveringssystemen of boekingssystemen, zoals Bookly. De klant kan zijn cadeaubon gebruiken om een reservering of boeking te maken, door dezelfde stappen te volgen.

Zonder fysieke winkel: eenvoudiger en sneller

Als je geen fysieke winkel hebt en alleen online verkoopt, wordt het proces nog makkelijker. Je hoeft de originele cadeaubon namelijk niet te verzilveren in het dashboard van je cadeaubonoplossing. Doordat je geen fysieke winkel hebt waar de bon zou kunnen worden ingeleverd, hoef je alleen de cadeauboncodes toe te voegen aan jouw webshop, reserverings- of boekingssysteem om deze door de klant online te kunnen  gebruiken.

Een belangrijk voordeel hiervan is dat je dit proces al kunt uitvoeren zodra de cadeaubon is besteld. Je kunt code  direct toevoegen  in jouw systeem, zodat de eindgebruiker niets van het proces merkt en de bon snel online kan verzilveren met de originele code. Dit maakt het proces sneller en eenvoudiger, zowel voor jou als voor de klant.

Gifty als facilitator: het proces voor je overnemen

Hoewel het handmatig omzetten van jouw cadeaubonnen een eenvoudige oplossing is, kan dit proces tijdrovend worden naarmate je meer cadeaubonnen verkoopt. Om dit te verlichten, biedt Gifty de mogelijkheid om dit proces volledig voor je over te nemen, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van je bedrijf. Gifty fungeert hierbij puur als facilitator en zorgt ervoor dat jouw cadeaubonnen eenvoudig en efficiënt worden verwerkt.

Conclusie

Het toevoegen van cadeauboncodes van cadeaubonnen biedt een praktische oplossing voor wie geen directe koppeling heeft. Of je nu werkt met Shopify, Mijnwebwinkel, Prestashop, Bookly of andere platforms, je kunt de cadeaubonnen van je bedrijf eenvoudig omzetten en klanten de mogelijkheid bieden deze online te verzilveren.

Of je nu kiest voor bovenstaande aanpak of de service van Gifty, het is belangrijk dat je klanten de mogelijkheid biedt om hun cadeaubonnen online te gebruiken. Ben je benieuwd hoe Gifty dit proces voor jou kan vereenvoudigen? Neem dan direct contact op of plan een demo in en ontdek hoe je snel aan de slag kunt gaan!

`