Horecazaak financieren met crowdfunding en cadeaubonnen

Naar overzicht |

Ga je een horecazaak starten en ben je op zoek naar financiering? Denk dan eens aan crowdfunding. Je kunt investeerders aantrekken door ze te belonen met tegoed te besteden in jouw horecazaak in plaats van rente of zelfs de aflossing. Met cadeaubonnen of tegoed passen maak je dat makkelijk en inzichtelijk.

Waarom investeerders binden met saaie rentebetalingen als je ze ook kunt verleiden met cadeaubonnen om regelmatig bij jou te komen eten en drinken? Zo heb je direct ambassadeurs voor jouw restaurant die maar al te graag hun familie en vrienden vertellen over jouw – en hun – mooie zaak. Je kunt denken aan een vast percentage tegoed over de investering, of werken met vaste bedragen. Hoe meer je investeert, des te meer je ontvangt.

Motiveer investeerders om meer geld in te brengen

Door procentueel meer waarde terug te geven bij een hogere investering, maak je het aantrekkelijk om meer geld in te brengen voor jouw horecazaak, bijvoorbeeld:

  • Een investering € 1.000 is een cadeaubon of tegoed van € 1.100
  • Een investering € 5.000 is een cadeaubon of tegoed van € 5.750
  • Een investering € 10.000 is een cadeaubon of tegoed van € 12.000

Een win-win situatie voor zowel de investeerder als de ondernemer.

Je kunt ervoor kiezen om het tegoed te verdelen over een aantal jaar, om te voorkomen dat de volledige cadeaubon direct in het eerste jaar wordt besteed.

Makkelijke software om jouw horecazaak met crowdfunding middels cadeaubonnen te financieren

Met de cadeaubon oplossing van Gifty kun je – naast het uitgeven van digitale en fysieke cadeaubonnen- ook speciale cadeaubonnen voor crowdfunding uitgeven en registreren. Hiermee kunnen ondernemers hun projecten financieel ondersteunen en investeerders belonen met besteedbaar tegoed in hun zaak in plaats van rente.

Het bijhouden van alle investeringen en – resterende – tegoeden is essentieel. Gifty biedt een gebruiksvriendelijk registratiesysteem dat ervoor zorgt dat alles netjes wordt geregistreerd en gecontroleerd. Zo blijft alles transparant voor zowel investeerders als ondernemers.

Cadeaubon in wallet

Investeerders zetten de ontvangen cadeaubon eenvoudig in hun wallet voor iOS of Android. Zo hebben ze het actuele tegoed altijd inzichtelijk en kunnen ze het gemakkelijk gebruiken wanneer ze jouw horecazaak bezoeken. Het vergroot de klantloyaliteit en betrokkenheid bij je zaak.

Je horecazaak financieren met crowdfunding

Crowdfunding met cadeaubonnen biedt een frisse benadering voor het financieren van je horecazaak. Met Gifty als partner kunnen ondernemers investeerders aantrekken door flexibele beloningen aan te bieden, terwijl ze tegelijkertijd een efficiënt registratie- en beheerssysteem hebben.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek inplannen?