Efficiënt cadeaubonnen beheren: Excel vs. Gifty dashboard

Naar overzicht |

Het bijhouden van verkochte en verzilverde cadeaubonnen kan voor veel bedrijven een uitdaging zijn. Waar sommigen dit met Microsoft Excel of Google-sheets doen, zijn er betere oplossingen beschikbaar. In deze blog bekijken we hoe het bijhouden van cadeaubonnen in Excel verschilt van het gebruik van een gespecialiseerd dashboard zoals dat van Gifty.

 

De nadelen van het gebruik van Excel

Excel wordt vaak gezien als een toegankelijke manier om administratie bij te houden. Voor het registreren van cadeaubonnen werkt dit in het begin prima, maar na verloop van tijd kunnen er een aantal valkuilen ontstaan:

  • Handmatige invoerfouten: Hoe meer cadeaubonnen je verkoopt hoe groter de kans op fouten in Excel. Een typefout in een cadeauboncode of een verkeerd bedrag kan al snel leiden tot problemen bij de verzilvering of het registreren van je omzet.
  • Overzicht houden wordt lastig: Wanneer je Excel gebruikt, is het lastig om altijd een actueel overzicht te hebben. Elk detail moet handmatig worden bijgewerkt. Dit kan al snel een tijdrovend proces worden, zeker als je bedrijf groeit.
  • Beveiligingsrisico’s: Excel-bestanden zijn niet altijd een veilige keus, vooral als ze met meerdere mensen worden gedeeld. Dit maakt het systeem gevoeliger voor fouten en zelfs voor fraude.

De voordelen van automatisering met het Gifty-dashboard

In tegenstelling tot Excel biedt een geautomatiseerd dashboard zoals dat van Gifty een oplossing die veel problemen van handmatige processen voorkomt. Laten we eens kijken naar een aantal voordelen:

  • Foutloos en automatisch: In het Gifty-dashboard wordt alles automatisch verwerkt. Er is geen handmatige invoer nodig, wat de kans op fouten sterk vermindert. Hierdoor kun je met meer zekerheid je cadeaubonnen registreren en bijhouden.
  • Realtime inzicht: Terwijl je bij Excel vaak handmatig moet updaten om de actuele status van cadeaubonnen te zien, geeft het Gifty-dashboard direct realtime inzicht. Je kunt op elk moment zien hoeveel cadeaubonnen er verkocht zijn, verzilverd zijn en nog openstaan.
  • Veilig en betrouwbaar: Het dashboard biedt een hoge mate van beveiliging. Zo kun je erop vertrouwen dat elke cadeaubon correct wordt verwerkt en dat er geen risico is op dubbele verzilvering of fraude.

Hoe werkt het uitgeven en verzilveren van cadeaubonnen via Gifty?

Met het Gifty-dashboard en de bijbehorende app wordt het uitgeven en verzilveren van cadeaubonnen een stuk eenvoudiger. Alle handelingen, van de verkoop tot het verzilveren en voorraadbeheer, regel je vanuit één centraal platform. Dankzij de realtime statistieken heb je altijd direct inzicht in de status van je cadeaubonnen, zowel voor online als fysieke verkopen. Dit betekent dat je op elk moment kunt zien welke bonnen nog openstaan en welke al zijn verzilverd. Daarnaast kun je eenvoudig het ontwerp van je cadeaubonnen aanpassen en instellingen beheren, zoals autorisaties per medewerker en automatisch voorraadbeheer.

Wil je zien hoe het werkt? Bekijk dan deze video voor een duidelijk beeld van de voordelen van het Gifty-dashboard en de app.

Conclusie: waarom het automatiseren van cadeaubonnen een slimme keuze is

Hoewel Excel een handige tool kan zijn voor kleinere administraties, brengt het gebruik ervan voor het beheren van cadeaubonnen veel risico’s met zich mee. Fouten sluipen er gemakkelijk in, en het overzicht behouden kost veel tijd en moeite. Het Gifty-dashboard daarentegen biedt een efficiënte, veilige en eenvoudige manier om je cadeaubonnen te beheren. Door gebruik te maken van realtime data en automatische verwerking kun je veel tijd en energie besparen en fouten voorkomen.

Ben je benieuwd hoe het Gifty-dashboard jouw bedrijf kan helpen om het beheer van cadeaubonnen te vereenvoudigen? Neem dan contact met ons op of plan een demo in. Ons team staat klaar om je te laten zien hoe eenvoudig en efficiënt het kan zijn om je administratie naar een hoger niveau te tillen.

`